Oświadczenie Burmistrza Gminy Trzebnica W związku z działaniami policji prowadzonymi w Urzędzie Miejskim w Trzebnicy w dn. 27.11.2019 r.

Szanowni Państwo!

Informuję, że czynności prowadzone przez policję w Urzędzie Miejskim w Trzebnicy w dniu wczorajszym, tj. 27.11.2019 r. związane były ze sprawą prowadzoną przez Prokuraturę Rejonową w Oławie. Sprawa ta jest wynikiem licznych donosów, jakie składane są na moją osobę w związku ze sprawowaniem przeze mnie funkcji Burmistrza Gminy Trzebnica. Informuję, że współpracujemy w tym zakresie z prokuraturą i z naszej strony zrobiliśmy wszystko, by ułatwić i usprawnić policjantom wykonywanie swoich obowiązków.

Pragnę również nadmienić, że badane sprawy były już nadzorowane przez różne organy kontrolne, dlatego wierzę, że również i tym razem prowadzona kontrola nie wykaże nieprawidłowości. Działamy transparentnie i nie mamy nic do ukrycia. Dzięki temu od ponad 13 lat udało nam się skutecznie zrealizować ponad 800 inwestycji na terenie całej gminy. Proszę Państwa o zrozumienie – pełniąc funkcję publiczną należy się liczyć również z działaniami tego typu. Szczególnie, gdy robi się tyle, co w naszej gminie. Mimo zaistniałych okoliczności zapewniam Państwa, że nie brakuje mi determinacji do realizacji obietnic złożonych Państwu podczas zeszłorocznych wyborów. O wynikach prowadzonej sprawy przez Prokuraturę Rejonową w Oławie będę Państwa na bieżąco informował.

podpis3.png